Avskilt i ett förortsområdet i Toronto, Kanada, ligger det förtjusande moderna huset Blantyre. Det färdigbyggdes år 2011 av Williamson Chong Architects, och det här huset designades med fokus på att inkorporera ljus in till långa och trånga utrymmen. Höga fönster täcker båda ändorna av det här tunna huset. Genom att använda fönster av den här höjden så förs ljusen djupare in i bostaden. Ljuset hjälps också åt av en led slinga som går längs med de flesta rummen i bostaden. Inredningen innehåller ett fantastiskt rum med ett imponerande kök. Kökssnickeri från golv till tak som erbjuder förvaringsutrymme och en ren, ljus estetik. Köksbordet är inbyggt med köksön för att spara plats åt det grunda rummet. Andra våningen innehåller även stora fönster som belyser ett litet vardagsrum. På det översta planet av hemmet finns det stora sovrummet. Mindre fönster och vita väggar erbjuder en lugn fristad för sömn.

Min favoritdel av huset Blantyre är fönsterna. Jag älskar hur varje fönster är unikt till väggen och rummet det befinner sig i. Fönsterna erbjuder hemmet en plethora av naturligt ljus och är även vinklat så att det erbjuder de bästa utsikterna av träden och himlen.