UID Architects är en japansk arkitektfirma, baserad i Hiroshima, Japan.

År 2009 färdigställde firman ett hus och en ateljé för en dockskapare i Minoh, en stad i närheten av Osaka. När du först tittar på den här strukturen, så kommer du endast se svävande vita fasader. Den höjda strukturen öppnar upp en möjlighet för öppningar på toppen och botten, kompletterad med en inhägnad av glas. Designern Keisuke Maeda kallar dessa rektangulära gränser för bälten, och har även sagt:

 

”En enkel åtgärd av överlappande bälten som döljer områdesgränserna och formulerar en relation till området och till grannskapet.”

 

Med greenscaping i husets inredning vävs grönområdet av de yttre ytterligare belysning med till synes växande fotavtryck, vilka är mindre än förväntat. Väggarna ersattes av inbyggda möbler för att minska rumslig användning, och även för att sammankoppla de inredda utrymmena.

Den minimala dock komplexa designen är vad som gör att det här huset sticker ut. Jag beundrar de funktionella och effektiva dragen som arkitekten använde för att modifiera ett sådant litet område. Även den vita gången som leder från utsidan till insidan, smyckad med stenar och växter, är ett enkelt beslut som hjälper till att lysa upp denna ateljé.