Vi har aldrig varit så noga med att inreda våra hem som vi är idag, och homestyling som det kallas är verkligen här för att stanna. Den energi och kraft vi lägger ner har vi alltså aldrig gjort tidigare. Och pengarna som folk är beredda att lägga är också mer än vanligt, allt för att man ska trivas så bra som möjligt i sitt egna hem.

Det kan dock ibland kännas som att man spenderar lite väl mycket pengar, bara för att man ska trivas något bättre i hemmet. Tur är det då att man kan fixa med enkla medel för att få till det väldigt bra där hemma. Här följer några tips du kan ta med dig som med en nätt liten slant kan förvandla ditt hem på nolltid.

1. Måla, måla, måla

Vill du har direkt förändring ska du måla om din vägg eller dina väggar, vilket kommer göra stor skillnad. Inte bara det, det är en av de billigare investeringarna i hemmet. Ska du bara måla om en vägg så är det inte mycket att tänka på annat än att möblera om lite grann under tiden. Har du stilla färger i ett rum kan en fondvägg göra susen! Försök planera allting på en helg så att du är redo för underarbetet sedan innan.

2. Gå retro

Aldrig har det varit mer populärt att införa mer retro-stil i hemmet. Du kan hitta billiga alternativ på nätet som säljer, där Ginza är en stor och populär nätbutik för just retroprodukter. Se om du kan hitta rabattkoder på tex Coupii eller liknande sida.

3. Belysning

Pratar man inredning och att ha ”rätt” känsla i ett rum så tar det inte lång tid innan man kommer in på belysningen. Självklart är det viktigt att den är rätt. Du kan byta ut och placera om, helt efter egen smak, och plötsligt blir rummet som nytt. Du kan även skapa en annan atmosfär och tona ner eller lyfta fram någon specifik del eller möbel i rummet. Ett tips är att välja många små belysningar istället för ett par stora.

4. Möblera om

Det här är ännu ett billigt trick som går snabbt, och på nolltid så har du piffat upp ditt rum. Du kanske vill ändra på hur soffan står? Eller vända på ett matbord? Det här enkla knepet kan få ett rum att kännas nytt och fräscht. Det bästa av allt, det kostar inte en krona! Det enda som krävs av dig är lite tid och planering. Du kan enkelt skissa upp ditt vardagsrum och klippa ut matbord, soffor och annat som förändrar rummets utseende på ett diskret men ändå betydligt sätt. Genom att göra detta så sparar du mer tid och slipper göra av med mer energi.